Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Veganski gulaš

Gotovo za 65 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 45 min.

300 kcal/obrok

Glavno jelo

Praznično

Vegansko

Vegeterijansko

Variva

Sastojci

za 4 Porcije (1 jelo)

Za veganski gulaš:

  • 150 g dmBio sojine ljuspice

  • 150 ml dmBio mješavina za supu sa povrćem

  • 3 glavice crvenog luka

  • 2 čena bijelog luka

  • 2 crvene paprike

  • 2 kašike dmBio suncokretovog ulja

  • ½ staklenke dmBio umaka od paradajza i paprike

  • 2 kašike dmBio pšeničnog brašna

  • 1 kašika dmBio italijanskog začina

  • So i biber

  • 2 kašike dmBio biljnog mlijeka Not M*ilk and so yummy

Za Marinadu:

  • 4 kašike dmBio suncokretovog ulja

  • 4 kašike dmBio Shoyu soja sosa

  • 2 kašike dmBio Krema con Aceto Balsamico di Modena

  • 1 kašika dmBio Javorovog sirupa stepen A

  • 100 g dm Bio paradajz sosa

  • 2 kašike dmBio mljevene slatke paprike

Za posluživanje:

  • Svježi začini

  • Crni biber

  • Jedna kašika veganske kisele pavlake po porciji

Priprema

Veganski gulaš:

  1. Sojine ljuspice prelijte sa mješavinom za supu i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, procijedite mješavinu i ostavite sojine ljuspice da se ocijede.

  2. Sve sastojke za marinadu sjedinite u srednje velikoj posudi. Dodajte sojine ljuspice, sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.

  3. U međuvremenu, očistite luk i bijeli luk, a zatim ih sitno nasjeckajte. Papriku operite, očistite od sjemenki i narežite na komade veličine oko 1 cm.

  4. U velikom loncu zagrijte ulje i pržite marinirane sojine ljuspice, uz miješanje na visokoj temperaturi, oko 10 minuta. Zatim dodajte luk i papriku, sve dobro promiješajte i pržite još 5-10 minuta. Sada dodajte umak od paradajza i paprike i bijelo lu, te pržite još 3 minute. Sve dobro promiješajte.

  5. Sada dodajte brašno i opet dobro promiješajte. Sve prelijte sa 150 ml mješavine za supu i oko 500-600 ml vode. Dodajte italijanske začine, posoliti i pobiberite po ukusu, te ostavite da se lagano kuha 15 minuta (najbolje i duže) na srednjoj temperaturi.Na kraju pomiješajte sa biljnim napitkom.

  6. Veganski gulaš poslužite na tanjirima sa svježim začinima, svježe mljevenim biberom i veganskim kiselim vrhnjem.

Video recept