Veganski i bez kvasca: Hljeb sa sjemenkama
dm drogerie markt
2024-03-08
Gotovo za 90 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 75 min.
Hljeb i peciva
•
Vegansko
Sastojci
za 8 Porcije
Za pripremu hljeba:
300 g dmBio zobenih pahuljica
300 g dmBio suncokretovih sjemenki
180 g dmBio sjemenki lana
40 g dmBio chia sjemenki
100 g dmBio badema
50 g dmBio oraha
50 g dmBio indijskih oraha
8 kašika dmBio kokosovog ulja
3 kašika dmBio javorovog sirupa
dmBio so
700 ml vode
Priprema
Koraci:
Sitno nasjeckajte polovinu badema, oraha i indijskih oraha i u zdjeli ih pomiješajte s drugom polovinom cijelih badema, oraha, indijskih oraha, zobenim pahuljicama i sjemenkama suncokreta.
U drugoj posudi umutite kokosovo ulje, javorov sirup i 700 ml vode. Smjesu pomiješajte sa suhim sastojcima, dodajte chia sjemenke i sjemenke lana te sve sastojke umijesite u tijesto.
Kokosovim uljem namažite posudu za hljeb i dodajte u nju tijesto. Ostavite da se odstoji najmanje 2 sata.
Rernu zagrijte na 180 °C. Pecite smjesu u posudi za hljeb 20-25 minuta, a zatim je pažljivo izvadite. Stavite izravno na lim za pečenje i pecite još 40-50 minuta, dok hljeb ne poprimi zlatnosmeđu notu i postane čvrst. Prije rezanja ostavite da se u potpunosti ohladi! Prijatno! Vrijeme pripreme: oko 60 minuta (bez stajanja i hlađenja).
Kraj liste



