Irski hljeb bez kvasca

dm drogerie markt
2024-03-08

Gotovo za 60 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40 min.
Hljeb i peciva
Sastojci
za 8 Porcije
Za pripremu hljeba:
400 g dmBio pšeničnog brašna
2 kašike dmBio praška za pecivo
350 ml dmbio napitka od soje natur
4 kašike dmBio maslinovog ulja
1 kašika dmBio sezama
1 kašika svježe cijeđenog limunovog soka ili dmBio limunovog soka
1 kašika dmBio soli
Priprema
Koraci:
Rernu zagrijte na 180 °C.
U posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte tečne sastojke: napitak od soje, limunov sok i maslinovo ulje te sve dobro pomiješajte. Kratko mijesite rukama dok tijesto ne postane glatko.
Tijesto formirajte u oblik hljeba po želji (ovalni/okrugli) i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Oštrim nožem lagano okomitim crtama prerežite gornju površinu hljeba. Pospite susamom i pecite 40–45 minuta. Prijatno!
Kraj liste



