Mali hljeb sa jabukama

dm drogerie markt
2024-12-17

Gotovo za 50 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
750 kcal/obrok
Hljeb i peciva
•
Doručak
•
Praznično
•
Vegansko
•
Vegeterijansko
•
jesensko
Sastojci
za 6 Porcije (6 papirnih kalupa za pečenje)
za mali hljeb sa jabukama
800 g jabuka
100 g dmBio nerafiniranog šećera
80 g dmBio meda
500 g dmBio brašna
1 kašika dmBio kakaa u prahu
1 kašika dmBio cimeta
1 pakovanje dmBio Bourbon vanilije
1½ kašičica dmBio praška za pecivo
So
200 g dmBio oraha
100 g dmBio kiselih trešanja (sušenih)
100 g dmBio hurmi
6 papirnih kalupa za pečenje (ili kalupi za mafine)
dmBio ulje za podmazivanje kalupa
Priprema
za mali hljeb sa jabukama
Korak
Jabuke ogulite, grubo narendajte i odmah pomiješajte sa šećerom i medom. Hurme grubo nasjeckajte.
Korak
U posudu prosijte brašno, kakao, cimet, vaniliju, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte orahe, trešnje, hurme i naribane jabuke, pa brzo promiješajte.
Korak
Kalupe za pečenje tanko premažite uljem. Smjesu ulijte u kalupe. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni pecite na srednjoj rešetki 25-30 minuta.
Korak
Ostavite hljebove da se ohlade. Hljeb se može čuvati na suhom i hladnom mjestu oko 2 sedmice.




