Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

Rođendani jednostavno ne idu bez torte i slastica! A za naš 15. jubilarni rođendan, food-bloger Hajrudin Šišić, poznatiji kao Harry Cooper (@harrycoop.er), pripremio je ukusnu Schwartzwald tortu!

Jednostavni recept uz dmBio sastojke – slatki rođendan za poželjeti!

Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 g dmBio smeđeg šećera
  • 125 ml istopljenog putera
  • 100 g dmBio pšeničnog brašna
  • 90 g dmBio kakaa u prahu
  • 8 g dmBio praška za pecivo
  • 800 ml vrhnja za kreme
  • 1 pakovanje dmBio burbon vanilin šećera
  • 400 g dmBio marmelade od višnje
  • 100 g dmBio tamne čokolade

Priprema:

U dubokoj posudi pjenasto umutiti jaja sa smeđim šećerom. Potom postepeno dodavati brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Smjesu za biskvit preliti u papirom obložen kalup promjera 22 cm i peći 40 minuta na 180 stepeni.

  1. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  2. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  3. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

Kraj liste

Nakon pečenja biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi. Potom podijeliti i prerezati na tri jednaka dijela. Također pripremiti kremu od vrhnja uz dodatak burbon vanilin šećer.


  1. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  2. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  3. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

Kraj liste

Svaki biskvit premazati marmeladom, potom i kremom. Na kraju kremom dekorisati cijelu tortu te dodatno ukrasiti usitnjenom, tamnom čokoladom.

  1. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  2. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

  3. Rođendani su slatki – uz Schwartzwald tortu by Harry Cooper

Kraj liste

Tortu podijeliti na 8 ili 12 dijelova te shodno broju na vrhu tortu dekorisati mrvicama čokolade i svježim višnjama.