Sočni kolač od mrkve 2.0
Klasični okus kolača od mrkve posebno je ukusan i sočan u novoj izvedbi u obliku palačinki. Jednostavan je za napraviti i spreman je za posluživanje (na uskrsnom stolu) u samo nekoliko minuta. Pokazat ćemo Vam kako!

(I opet je uskrsni zeko doskakutao s punim rukama slatkiša: uz obavezna uskrsna jaja i čokoladne zečiće… Najavljuje novo doba godine, kojem se posebno vesele svi sladokusci: kraj je korizme - a time ujedno i kraj odricanja pa se napokon opet možemo nasladiti do mile volje.) Vi i Vaši najmiliji zasitili ste se klasične torte od mrkve odnosno, Vaše nepce žudi za nečim novim? Zašto ove godine ne isprobate tortu od mrkve 2.0 - dolazi u obliku sočnih palačinki od mrkve (i omogućuje Vama i Vašim najdražima sjajan i kulinarski nezaboravan početak uskrsnog jutra.)
Sastojci:
130 g pirea od jabuke
2 jaja
70 ml mlijeka po izboru (kravlje mlijeko ili biljni mliječni napitak)
2 prstohvata bourbon vanilije, mljevene
2 kašičice javorovog sirupa (za tijesto, plus dodatno za preljev)
80 g zobenih pahuljica
50 g bademovog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta, mljevenog
1 prstohvat soli
1 šaka naribane mrkve
20 g oraha, nasjeckanih
3 kašičice grožđica (po želji)
malo kokosovog ulja za pečenje
Korak 1
Sve sastojke, osim mrkve, oraha i grožđica, izmiksajte ili stavite u blender oko 30 sekundi dok se ne stvori lijepo, glatko tijesto. Tada u smjesu umiješajte mrkvu, orahe i po potrebi grožđice.
Korak 2
Sada u tavi zagrijte malo kokosovog ulja i u njemu propržite 2-3 kašičice smjese za tijesto po palačinki.
Nakon otprilike 1-2 minute ih okrenite. Najbolje ih poslužite tople odmah iz tave, s javorovim sirupom i prstohvatom cimeta.
Kraj liste





