Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Ljetni deserti : Tart od zobenih pahuljica, maline i vanilije

Recept: Lagani voćni tart za vruće ljetne dane – bez pečenja!

Tart od zobenih pahuljica i malina s kremom od kokosa i vanilije

Ovaj ljetni tart od zobenih pahuljica, prema receptu food blogerice Simone Kempetner, ima pravi okus ljeta, a priprema je brza i jednostavna – bez pečenja.

Sastojci (kalup promjera 24-26 cm):

Podloga:

  • 2 šoljice dmBio zobenih pahuljica
  • 2 šoljice dmBio pirovih pahuljica
  • 2 kašike dmBio kokosovog namaza s vanilijom
  • 2 kašike dmBio kokosovog ulja
  • 1 kašike dmBio agavinog sirupa
    • 1/2 šoljice dmBio soka od narandže

Krema:

  • 3 kašike dmBio kokosovog namaza s vanilijom
  • 400 g grčkog jogurta
  • malo dmBio limunovog soka
  • 200 g malina
  • 3 kašike dmBio kokosovog čipsa
  • 2 kašike nasjeckanih badema

Priprema:

  1. Pomiješati zobene pahuljice, pola količine pirovih pahuljica, kokosov namaz, kokosovo ulje, agavin sirup i sok od narandže. Potom dodati i pomiješati ostatak pirovih pahuljica.
  2. Smjesu pomoću kašike ravnomjerno rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se ohladi barem jedan sat.
  3. Izvaditi podlogu za tart iz frižidera i premazati kokosovim namazom.
  4. Pomiješati jogurt s malo limunovog soka. Potom rasporedite po podlozi tarta.
  5. Po vrhu posuti maline, nasjeckane bademe i kokosov čips te staviti u frižider na bar još jedan sat.

Simone Kemptner s bloga chez_simonemarie

Jednostavna i brza priprema vrlo je važna za svakodnevni život mame dvoje djece. Bitno je, također, da su recepti raznoliki s prirodnim sastojcima. Simone sve to spaja u svojim receptima. Regionalna jela, tradicionalna francuska kuhinja, jela za djecu ili slastice – na blogu chezsimonemarie.com nalazi se nešto za svakoga.

„Za mene je kuhanje strast, a jelo pravi užitak. Vrlo rado dijelim to sa svojim čitateljima i cijenim povratne informacije o slikama i receptima“ – kaže blogerica Simone Kemptner.

Kraj liste

Odgovarajuće kategorije proizvoda