Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Pauk kolačići

dm drogerie markt

2024-10-08

Pauk kolačići

Gotovo za 60 min.

Halloween

Keksi i kolačići

Praznično

Sastojci

Za 24 porcije

  • 120 g mekanog putera

  • 130 g dmBio sirovog šećera

  • 1 jaje (veličina M)

  • 170 g dmBio kikiriki putera

  • 200 g dmBio pšeničnog brašna (tip 405)

  • 1 kašičica dmBio praška za pecivo

  • 1 kašičica dmBio Bourbon vanile u prahu

  • So

  • 2 pakovanja dmBio čokoladnih mrvica (gorko-slatka)

  • 50 g bijele čokolade

  • 6 dmBio voćnih pločica s kakaovim zrnima i indijskim orasima

  • Također: čačkalice, vrećica za dekoraciju

Priprema

Pauk kolačića

  1. Korak

    Zagrijte rernu na 180 stepeni. Puter i šećer umutite mikserom da dobijete kremastu teksturu. Dodajte jaje i kratko umutite. Dodajte kikiriki puter, brašno, prašak za pecivo, vanilu i jedan obilni prstohvat soli, pa sve dobro sjedinite u oblikovanu masu.

  2. Korak

    Dva pleha obložite papirom za pečenje. Od mase oblikujte 24 loptice veličine oraha i stavite ih s dovoljno razmaka između na plehove. Pecite u vrućoj rerni 15 minuta, pri čemu na pola vremena zamijenite plehove.

  3. Korak

    U međuvremenu, čokoladne mrvice gorko-slatke otopite u posudi iznad vruće vode. Bijelu čokoladu sitno isjeckajte i otopite u drugoj posudi iznad vruće vode.

  4. Korak

    Kolačiće izvadite iz rerne i pritisnite sredinu svake loptice da napravite udubljenje. Ostavite ih da se potpuno ohlade.

  5. Korak

    Voćne pločice isjecite na 4 dijela i oblikujte ih u male kuglice. Kuglice jednu po jednu pomoću čačkalice umočite u otopljenu gorko-slatku čokoladu, a višak čokolade otresite o ivicu posude. Kuglice stavite u udubljenja kolačića, pažljivo izvadite čačkalicu. Nastala udubljenja prelijte sa malo čokolade. Ostavite čokoladu u frižideru da se kratko stisne.

  6. Korak

    Preostalu tamnu čokoladu stavite u malu vrećicu za dekoraciju. Bijelu čokoladu također stavite u malu vrećicu za dekoraciju. Isjecite vrhove svake vrećice. S bijelom čokoladom naslikajte velike oči na tijelima pauka i stavite u frižider da se kratko stisne. Zatim, tamnom čokoladom naslikajte zjenice na očima i ostavite da se stisne. Na kraju, tamnom čokoladom naslikajte noge pauka preko kolačića prema tijelu pauka. Također ostavite da se stisne i ohladi.

Kraj liste

Odgovarajuće kategorije proizvoda