Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Ražena pinsa

dm drogerie markt

2024-12-17

Ražena pinsa

Gotovo za 2 Sat 30 min.

Vrijeme za pripremu: 2 Sat 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.

1095 kcal/obrok

Vegansko

Glavno jelo

italijansko

Sastojci

za 4 Porcije (-)

za raženu pinsu

  • 1 pakovanje dmBio kvasca od raži za pečenje

  • 600 g dmBio pšeničnog brašna tip 1050

  • 1 pakovanje dmBio praška za pecivo

  • 1 kašičica soli

  • oko 10 kašika dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 2 čena bijelog luka, oguljena i sitno sjeckana

  • 400 g dmBio kokos prirodni (veganska alternativa jogurtu)

  • 2 pakovanja dmBio veganskog preliva za tjesteninu

  • dmBio začinska sol

  • dmBio crni biber, mljeveni

  • oko 6 kašika dmBio ulja za prženje

  • 2 tikvice, narezane na tanke kriške

  • 2 crvene paprike, očišćene i narezane na tanke kriške

  • 2 crvene lukove, oljuštene i narezane na tanke kolutove

  • oko 32 žute cherry paradajza

  • svježi bosiljak za dekoraciju

Priprema

ražene pinse

  1. Korak

    Raženo tijesto pomiješajte s brašnom, kvascem, soli, I 350 – 400 ml mlake vode te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga na toplom mjestu 60 minuta.

  2. Korak

    Dok tijesto stoji, zagrijte 3 kašike maslinovog ulja u tavi, zatim dodajte nasjeckani bijeli luk i pržite ga do zlatno smeđe boje. Nakon toga, sklonite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.

  3. Korak

    Pomiješajte ohlađeni luk s uljem, kokosom, peršunom i 2 kašike preliva za tjesteninu, te začinite soli i biberom.

  4. Korak

    Zagrijte ulje u tavi, a zatim pripremljeno povrće pržite u porcijama na srednjoj do jakoj vatri.

  5. Korak

    Zagrijte rernu na 220 stepeni (ventilacija 200 stepeni).

  6. Korak

    Tijesto podijelite na 4 jednake porcije. Na pobrašnjenoj radnoj površini svaku porciju razvaljajte u duguljaste oblike (približno 25 x 12 cm).

  7. Korak

    Pinse pecite jednu po jednu. Stavite tijesto na pleh obložen papirom za pečenje, premažite ga začinjenim jogurtom i rasporedite pečeno povrće po njemu. Zatim začinite solju i biberom, pospite preljevom za tjesteninu i pecite u rerni na srednjoj rešetki oko 15 minuta.

  8. Korak

    Nakon pečenja, prelijte s preostalim maslinovim uljem i ukrasite svježim bosiljkom.

ÖKO-Kontrollstelle: DE-ÖKO-007 

Odgovarajuće kategorije proizvoda