Ražena pinsa
dm drogerie markt
2024-12-17
Gotovo za 2 Sat 30 min.
Vrijeme za pripremu: 2 Sat 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
1095 kcal/obrok
Vegansko
•
Glavno jelo
•
italijansko
Sastojci
za 4 Porcije (-)
za raženu pinsu
1 pakovanje dmBio kvasca od raži za pečenje
600 g dmBio pšeničnog brašna tip 1050
1 pakovanje dmBio praška za pecivo
1 kašičica soli
oko 10 kašika dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 čena bijelog luka, oguljena i sitno sjeckana
400 g dmBio kokos prirodni (veganska alternativa jogurtu)
2 pakovanja dmBio veganskog preliva za tjesteninu
dmBio začinska sol
dmBio crni biber, mljeveni
oko 6 kašika dmBio ulja za prženje
2 tikvice, narezane na tanke kriške
2 crvene paprike, očišćene i narezane na tanke kriške
2 crvene lukove, oljuštene i narezane na tanke kolutove
oko 32 žute cherry paradajza
svježi bosiljak za dekoraciju
Priprema
ražene pinse
Korak
Raženo tijesto pomiješajte s brašnom, kvascem, soli, I 350 – 400 ml mlake vode te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga na toplom mjestu 60 minuta.
Korak
Dok tijesto stoji, zagrijte 3 kašike maslinovog ulja u tavi, zatim dodajte nasjeckani bijeli luk i pržite ga do zlatno smeđe boje. Nakon toga, sklonite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
Korak
Pomiješajte ohlađeni luk s uljem, kokosom, peršunom i 2 kašike preliva za tjesteninu, te začinite soli i biberom.
Korak
Zagrijte ulje u tavi, a zatim pripremljeno povrće pržite u porcijama na srednjoj do jakoj vatri.
Korak
Zagrijte rernu na 220 stepeni (ventilacija 200 stepeni).
Korak
Tijesto podijelite na 4 jednake porcije. Na pobrašnjenoj radnoj površini svaku porciju razvaljajte u duguljaste oblike (približno 25 x 12 cm).
Korak
Pinse pecite jednu po jednu. Stavite tijesto na pleh obložen papirom za pečenje, premažite ga začinjenim jogurtom i rasporedite pečeno povrće po njemu. Zatim začinite solju i biberom, pospite preljevom za tjesteninu i pecite u rerni na srednjoj rešetki oko 15 minuta.
Korak
Nakon pečenja, prelijte s preostalim maslinovim uljem i ukrasite svježim bosiljkom.
ÖKO-Kontrollstelle: DE-ÖKO-007