Španski Gazpacho za ljetne dane
dm drogerie markt
2024-03-08
Gotovo za 20 min.
Predjelo
•
Brzo i jednostavno
Sastojci
Za 4 porcije:
2 konzerve dmBio paradajza u komadima
100 ml dmBio paradajz soka
50 g jogurta
1 staklenka dmBio slanutka
1 zelena paprika
Bosiljak
1 kašika dmBio smeđeg šećera
½ kašike kajenske paprike (ili čilija u prahu)
Biber
Sol
1 pakovanje dmBio raževog tosta
Priprema
Koraci:
Komade paradajza i sok od paradajza staviti u šerpu te pomoću štapnog miksera ispasirati. Potom dodati jogurt.
Slanutak isprati u cjediljci hladnom vodom. Papriku oprati, očistiti i isjeckati na sitne kockice. Nekoliko listova bosiljka izrezati na tanke linije. Slanutak, papriku i bosiljak dodati u hladnu supu od paradajza.
Supu začiniti smeđim šećerom i kajenskom paprikom. Potom ostaviti u frižider i dobro ohladiti.
Prije serviranja dodatno začiniti biberom i soli te dekorisati listićima bosiljka.
Prema želji tostirati dmBio tost i poslužiti.
Kraj liste