Veganska Low Carb tjestenina od leće sa kremom od kelja

dm drogerie markt
2025-12-22

Gotovo za 30 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
710 kcal/obrok
Vegansko
•
Bez glutena
•
Glavno jelo
Sastojci
za 2 Porcije (1 obrok)
za vegansku Low Carb tjesteninu
150 g dmBio tjestenine fusili od crvene leće
1 srednje veliki kelj
1/2 svežnja kopra
150 g dmBio indijskih oraščića (namočenih u vodi)
100 ml dmBio mješavine za supu sa povrćem
50 ml vode
so/biber
Priprema
veganske Low Carb tjestenine
Korak
Indijske oraščiće ostaviti preko noći ili preliti vrućom vodom i ostaviti da odstoje najmanje 10 minuta. Zatim ih dobro isprati.
Korak
Indijske oraščiće zajedno s koprom, povrtnim temeljcem, vodom, solju i biberom staviti u blender i miksati dok se ne dobije kremasta tekstura. Po potrebi se može dodati još malo tečnosti (vode ili povrtnog temeljca).
Korak
Kelj narezati na ravnomjerne kriške i blanširati oko 10 minuta ili skuhati na pari. Kelj treba biti mekan, ali još uvijek blago hrskav.
Korak
U međuvremenu staviti vodu za tjesteninu od leće da prokuha i zatim kuhati tjesteninu 6–8 minuta, prema uputstvu na pakovanju.
Korak
Kelj narezati na male kockice i pomiješati s sosom od indijskih oraščića i kopra.
Korak
Gotovu tjesteninu ocijediti i poslužiti na tanjiru zajedno sa sosom. Za ukrašavanje se može dodati još nekoliko grančica kopra.


