Veganski kokos kolačići
dm drogerie markt
2025-12-05
Gotovo za 45 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
250 kcal/obrok
Božić
•
Praznično
•
Keksi i kolačići
•
Bez glutena
•
Vegansko
•
austrijsko
•
njemačko
Sastojci
za 8 Porcije (25 komada)
za veganske kokos kolačiće
200 g dmBio čipsa od kokosa
20 supenih kašika dmBio kokosovog šećera
3 supene kašike dmBio integralnog heljdinog brašna (bez glutena)
1 supena kašika dmBio kokosovog ulja
7-8 supenih kašika tople vode
1 dmBio tamna čokolada
1 prstohvat soli
Malo cimeta (po želji)
Malo anisa (po želji)
Priprema
kokos kolačića
korak
Heljdino brašno, vodu i ulje zamijesite u glatku smjesu. Čips od kokosa usitnite u fine mrvice i dodajte.
korak
Dodajte kokosov šećer, so, cimet i anis te dobro umijesite. Uzimajte otprilike jednu čajnu kašiku smjese i čvrsto je stisnite u rukama kako biste napravili male kuglice.
korak
Položite kokosove kuglice na pleh za pečenje i pecite na 160°C (ventilatorska rerna) otprilike 15 minuta. Nakon toga ostavite da se ohlade.
korak
Kada se kolačići ohlade, otopite tamnu čokoladu na pari i umočite kolačiče od kokosa u nju. Vratite kolačiće na pleh i sačekajte da se čokolada stvrdne.
