Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

Puding

Provjerite dostupnost u
3 proizvoda
Prikazati:
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Puding od vanilije, 105 g; Cijena: 5,65 KM; Osnovna cijena: 105 g (5,38 KM za 100 g); dm Marka Logo; 4,107 od 5 zvjezdica na 140 ocjenaPuding od vanilije dmBio
dm Marka Logo
5,65 KM
105 g (5,38 KM za 100 g)
Marka: dolcela; Naziv proizvoda: HI-Protein puding - čokolada, 35 g; Cijena: 1,35 KM; Osnovna cijena: 35 g (3,86 KM za 100 g); 5 od 5 zvjezdica na 1 ocjenaHI-Protein puding - čokolada  dolcela
1,35 KM
35 g (3,86 KM za 100 g)
Marka: dolcela; Naziv proizvoda: HI-Protein puding - vanilija, 35 g; Cijena: 1,35 KM; Osnovna cijena: 35 g (3,86 KM za 100 g); 5 od 5 zvjezdica na 1 ocjenaHI-Protein puding - vanilija dolcela
1,35 KM
35 g (3,86 KM za 100 g)

Puding je uvijek dobra ideja!

Bilo kao desert na porodičnoj večeri ili na bifeu za zabavu – puding uvijek dobro prolazi! Uz puding se mogu brzo i kreativno pripremiti deserti za svaku priliku. U dm-u možete pronaći veganski i bezglutenski puding prašak od visokokvalitetnih sastojaka u bio kvaliteti.

Šta je zapravo puding?

Puding se smatra jednim od najpoznatijih deserata. Ali šta se pod tim podrazumijeva? U suštini, radi se o načinu pripreme u kojem se različiti sastojci u kombinaciji s vezivnim sredstvom kuhaju na pari i obično se serviraju topli. Međutim, i slatkiši čiji je osnovni sastojak škrob za kuhanje, koje često kozumiramo hladne, često se nazivaju puding. Za brzu pripremu često se koristi puding prašak.

Kako se priprema puding?

Puding se lako i brzo priprema. Evo kako:

  1. U posudu stavite 100 ml mlijeka ili biljnog napitka, pomiješajte s puding praškom i dobro izmiješajte.
  2. Preostalih 400 ml mlijeka ulijte u lonac, dodajte 2 kašike (40 g) šećera ili zamjene za šećer i zajedno zagrijavajte do ključanja.
  3. Kada tečnost proključa, sklonite lonac s vatre i umiješajte smjesu puding praška.
  4. Zatim stavite lonac ponovo na šporet i kuhajte puding na niskoj temperaturi najmanje 1 minut, neprestano miješajući.
  5. Nakon toga, ostavite da se hladi oko 2 sata.

Da biste pudingu nakon pripreme dodali poseban šarm, vrijedi dodati slatke sosove, voćne prelijeve ili voćne dekoracije. Postoje razni gotovi proizvodi, poput voćnog pirea i voćnih konzervi, dostupni na dm online shopu. Međutim, isplati se da ih sami pripremite, na primjer, koristeći sastojke za pečenje. Domaće verzije ne samo da su mnogo ukusnije, već imate i mogućnost da umjesto konvencionalnog šećera koristite razne alternative, poput kokosovog cvjetnog šećera ili agavinog sirupa.

Deserti bez pečenja sa pudingom

Puding se ne koristi samo u pečenju, već se može obogatiti s nekoliko sastojaka i pretvoriti u razne deserte bez pečenja, koji će sigurno biti atrakcija na vašem party-bufetu. Evo nekoliko inspiracija koje je vrlo lako napraviti:

  • Puding za dječije rođendane: Puding (čokolada i vanilija) ostavite da se stegne u hladnim čašama, a zatim jednostavno ukrasite s mrvicama, voćem, gumenim medvjedićima i voćnim pireom.
  • Keks sendviči s vanilija pudingom: Na pleh stavite kekse i preko njih rasporedite skuhani vanilija puding. Umutite šlag s vanilin šećerom i također stavite na kekse. Na kraju pažljivo stavite preostale kekse i stavite kalup u zamrzivač na oko 2 sata.
  • Ljetni desert s crvenom ribizlom: Stavite crvene ribizle u posudu, prelijte ih svježe skuhanim pudingom i ostavite da se ohladi.
  • Za ljubitelje lješnika: Umiješajte oko 3-6 kašika čokoladne-lješnik kreme u svježe skuhani puding. Smjesu složite u čaše i ukrasite bananama.
  • Kafa puding: Skuhajte vanilija puding s mješavinom mlijeka i espresa, a zatim ukrasite čokoladnim zrnima kafe.
  • Puding jaja na oko: Ostavite svijetli vanilija puding da se stegne poput mrlja na tanjirima. Na vrh stavite polovine kajsija ili breskvi kao žumance i po želji ukrasite šećerom ili sosovima.
  • Austrijski klasik: Recept za popularnu Malakoff tortu također se priprema bez pečenja. Krema za tortu se sastoji od mješavine vanilija pudinga ili vanilija sosa i šlaga, a između se slažu biskviti. Ukusno i vrlo jednostavno!

Također, u klasičnim tortama i kolačima puding prašak može biti na spisku sastojaka.

Puding na dm online shopu

Bez obzira da li pripremate klasični puding ili koristite prašak na drugi način: da bi slatkiš koji pripremate bio ukusan, važno je da kvaliteta bude na visokom nivou. U asortimanu dm online shopa možete pronaći praškove u različitim ukusima od brenda dmBio. Ovi proizvodi nisu samo pogodni za vegane, već se ističu i visokokvalitetnim sastojcima poput himalajske soli, prave Bourbon vanilije ili kakaa i čokolade iz certificirane organske poljoprivrede.

Želite uživati u ukusnim desertima s pudingom? Otkrijte veganski puding prašak na dm online shopu i naručite ga kako biste neometano uživali u udobnosti svog doma.