Čokoladni namazi sa orašastim plodovima
Veganski namazi od orašastih plodova i čokolade visoke biološke kvalitete
Kao namaz za hljeb, čokoladni krem namaz, krem namaz od lješnjaka ili krem namaz od nugata je omiljen među mnogima za doručak, a također se često koristi i pri pečenju. Sve veću popularnost također stječu i namazi od orašastih plodova poput badema i indijskog oraščića, krem od kikirikija ili pasta od sezama (tahin), koji se mogu univerzalno koristiti kao sastojak u slatkim i slanim jelima. U dm-u ćete pronaći veganske krem namaze visoke biološke kvalitete, bez dodataka.
Orašasti plodovi umjesto sira: veganski recepti s kremom od orašastih plodova
Namazi od badema, indijskog oraščića i ostalih su ukusni ne samo kao namazi na pecivu, punjenje ili dodatak, već su idealni i za pripremu veganskih jela zahvaljujući svom finom orašastom okusu. Za kremaste veganske umake možete jednostavno zamijeniti sir i vrhnje s kremom od badema ili indijskog oraščića: koristite 1 1/2 kašike kreme po želji i pripremite ostatak prema receptu. Također, vegansku pizzu možete pripremiti s kremom od orašastih plodova.
Ovako ide:
- Pomiješajte krem namaz od indijskog oraha ili krem namaz od badema sa vodom, limunovim sokom i muškatnim oraščićem.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Zatim rasporedite kremu na tijesto za pizzu koje je prethodno premazano koncentratom od paradajza.
- Sada možete dodati pizzi svoje omiljene sastojke.
- Pecite tijesto u rerni oko 15-20 minuta.
Koliko je krema od orašastih plodova osviještena
Ako se odlučite za organsku kremu od orašastih plodova, poput dmBio, imate visokokvalitetnu hranu pred sobom. Kreme su bogate zdravim masnoćama i predstavljaju vrijedan izvor hranjivih tvari zahvaljujući visokom udjelu proteina. Posebno se često koristi krema od indijskog oraščića u jelima bogatim proteinima, budući da udio proteina čak nadmašuje onaj u kremama od kikirikija i badema. Jednako je zasitna kao i ostale kreme od orašastih plodova, ali ima relativno malo masti i zbog toga je idealna za podršku izgradnje mišića kod sportaša.
Brzi desert s kremom od orašastih plodova i čokolade
Brze i fine poslastice mogu se stvoriti s kremom od lješnjaka, kremom od nugata ili slično. Ovdje imamo dvije inspiracije za vas:
- Desert od nugata u čašama: Jednostavno pomiješajte 350 grama kreme od nugata sa 180 grama vrhnja za šlag i 200 grama svježeg sira, rasporedite u čaše, ukrasite sjeckanim lješnjacima i zagrijanom kremom od čokolade.
- Pratite ove korake da biste napravili praline od kremastog lješnjaka: Pomiješajte otopljenu čokoladu sa kremom od lješnjaka. Po želji, možete dodati malo šećera. Smjesu stavite u frižider i kada se stvrdne, ubacite lješnjak u svaku porciju i oblikujte lopticu. Potom umočite loptice u čokoladu i ponovno stavite u frižiderk dok se sve ne stvrdne.
Želite poboljšati recepte ili uživati u ukusnim namazima za hljeb? Otkrijte sada čokoladne kreme, kreme od nugata i kreme od orašastih plodova visoke biološke kvalitete na dm online shopu.