Veganske čokolade
Vrijeme je za malo veganske čokolade! Čokolada je slatko iskušenje, kojoj ne mogu odoljeti ni vegani koji vole slatko. Ali, sve više i više ne-vegana također se okreće slatkišima sa sastojcima na biljnoj bazi, jer postoji mnogo dobrih razloga da se veganskoj čokoladi da prednost. U pogledu okusa, veganska čokolada uvjerava intenzivnom čokoladnom aromom kakaa, a također je, izostavljanjem mliječnih komponenata ljubazna prema okolišu, ali i za osobe intolerantne na laktozu.
Koje vrste čokolade su veganske?
Zapravo, sve vrste čokolade su veganske, barem ako se ne dodaje dodatno mlijeko nakon obrade zrna kakaa. Gorke vrste čokolade s visokim udjelom kakaa dobivaju se direktno od zrna kakaa i imaju posebno intenzivan, trpki okus čokolade. To uključuje sve vrste čokolade s udjelom kakaa preko 60 %. Ali, ljubitelji veganske čokolade ne moraju se ograničiti na sorte tamne čokolade. Asortiman veganske čokolade neprestano raste, pa tako i onaj u dm-u.
Od čega se pravi veganska čokolada?
Sve sorte imaju jedno zajedničko: bez zrna kakaa nema čokolade. Kakao je također glavni sastojak veganske čokolade, kao i kakao maslac i šećer. Originalni recept za bijelu čokoladu također je veganski, jer bijela boja bijele čokolade nastaje zbog toga što se u njenoj proizvodnji ne koristi kakao prah, a ne zbog sadržaja mlijeka.
Crno-bijelom razmišljanju ionako nije na mjestu na polici veganskih čokolada. Kako bi se proizvela veganska zamjena za mliječnu čokoladu, recept se obogaćuje biljnim napicima. Kao zamjena za klasično kravlje mlijeko koriste se biljni napici od badema, zobi, riže ili kokosa. Krajnji rezultat: prekrasno kremast i ukusan!