Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaOsnovni sadržaj

dmBio: Italija

Ovako dolazi Amore na tanjir

Većina naših dmBio gurmanskih turističkih proizvoda u Italiji dolazi od talijanskih proizvođača i napravljeni su s ljubavlju po tradicionalnim receptima.

Evo posebnih informacija o nekim proizvodima:

Za proizvodnju našeg dmBio sušenog paradajza koriste se najsavremenije metode u cilju zaštite životne sredine tokom uzgoja i berbe paradajza. Primjer za to je korištenje čisto prirodnih gnojiva kako se ne bi zagađivala priroda ili zemlja. Svježe ubrani paradajz se prepolovi i prirodno konzervira sušenjem uz pomoć soli i sunca. Ovo omogućava da se aroma paradajza u potpunosti razvije.

Naš dmBio paradajz sos od badema i bosiljka je kao domaći, samo u većem loncu! Najvažniji sastojak je naravno paradajz. Paradajz iz regije Emilia Romagna bere se u savršenom trenutku kada sazri – tada polja izgledaju nepogrešivo jarkocrvena. Plodovi razvijaju svoju izuzetnu slatkoću tek kada su potpuno zreli. Nakon što je paradajz ubran, završava se u preradi u roku od 12 sati. Sva obradiva polja su maksimalno 50km udaljena od pogona za preradu, tako da se može garantovati apsolutna svježina i brza prerada.

dmBio Farfalle tricolore tjestenina dolazi iz srca Apulije i proizvodi se u tradicionalnom porodičnom poslu već decenijama. Dakle, vi ste dio priče o porodici, strasti na poslu i ljubavi prema zemlji i njenim proizvodima. Inače, Farfalle tjestenina dobija boju uz pomoć prirodnih sastojaka kao što su sušeni paradajz, špinat i bosiljak ili kurkuma u prahu.

Kraj liste