dmBio: Grčka
Sanjati o grčkom suncu
Naši dmBio gurmanski proizvodi iz Grčke dolaze iz odabranih dijelova zemlje i donose mediteranski duh direktno na stol kod kuće.
Evo posebnih informacija o nekim proizvodima:
Za našu dmBio mješavinu maslina, Kalamon masline bez košpica i zelene masline marinirane su u ekstra djevičanskom organskom maslinovom ulju s finim grčkim začinskim biljem i flaširane bez salamure, spremne za posluživanje. Najvažnija stvar za visoku kvalitetu naših maslina je pravo vrijeme berbe. Berba maslina u Grčkoj počinje u oktobru i završava se u decembru. Berba se odvija sa velikom pažnjom i ljubazna je prema drveću i njihovim plodovima. Masline se beru ručno, zatim čiste i sortiraju. Crna kalamon maslina je kraljica stolnih maslina! Dolazi sa juga Peloponeza i ima punu aromu i odličan, orašasti ukus. Zelene masline dolaze iz centralne Grčke i imaju veoma punu aromu i čvrstu konzistenciju sa prijatnim orašastim ukusom.
Grčka ima najviše košnica u Evropi. Zemlja još uvijek nudi puno netaknute, divlje prirode i stoga je Grčka raj za pčele. Naš dmBio šumski med sakupljaju pčele u rano ljeto kada majčina dušica cvjeta zajedno s drugim sezonskim poljskim cvijećem. Mješavina šumskog cvijeća daje intenzivnu aromu meda.


