dmBio: Azija
Egzotični okusi dalekog istoka
Naši dmBio gurmanski proizvodi iz Azije dočaravaju dašak Dalekog istoka na vašem vlastitom tanjiru. Postoje proizvodi za sve ljubitelje Azije i one koji to žele postati.
Evo posebnih informacija o nekim proizvodima:
Riža za naša dva artikla dmBio jasmin riža i dmBio rižina tjestenina Pad Thai uzgaja se na Tajlandu u sklopu projekta saradnje sa Naturlandom. Pored promocije organskog uzgoja riže, cilj projekta je posebno kontinuirani, nezavisni razvoj regije na sjeveru Tajlanda. Projekat obezbjeđuje egzistenciju za oko 2000 porodica na toj lokaciji.
Rižino sirće je posebno blag, originalan japanski začin. Sazrijeva na bazi neljuštene riže i uz pomoć fermenta po drevnoj metodi. Naše dmBio rižino sirće proizvodi u Japanu tradicionalna kompanija sa manje od 20 zaposlenih na jugozapadu japanskog ostrva Honšu. Pored specijalne japanske organske riže, koristi se samo čista, posebno meka planinska izvorska voda sa našeg izvora.
Naš dmBio No Fish Sos (veganski sos od začina) daje azijskim jelima fino začinjen, tipičan, a opet nenametljiv okus "mora". Ovaj okus je nezaobilazan u vijetnamskoj, tajlandskoj i ne manje važnoj cjelokupnoj kuhinji jugoistočne Azije. Može se koristiti na razne načine, npr. u vokovima, jelima od riže, azijskim tavama, kao marinada ili kao veganska zamjena za riblji temeljac i postaje sve popularnija. Proizveden je posebnim, nježnim postupkom na bazi visokokvalitetnog, prirodno fermentiranog soja sosa i morskih algi.