Praktikanti

dm drogerie markt već osmu godinu zaredom pruža učenicima srednjih trgovačkih škola priliku da obave praksu u jednoj od dm prodavnica. U poslovnoj godini 2015/2016. 67 praktikanta obavilo je praksu u dm-u. 

Praktikantima koji se odluče da svoju praksu obave u našim prodavnicama, nudimo mnoštvo novih iskustava, mogućnost praktične primjene naučenog te mogućnost učenja i napredovanja. Kako bismo olakšali sam proces obavljanja praktične nastave te istu učinili zanimljivijom, učenicima i mentorima stavili smo na raspolaganje priručnike za praksu. Naše poslovođe i poslovotkinje školovali smo kako bi mogli uspješno voditi učenike kroz praktični dio njihovog školovanja.

Redovno provodimo evaluaciju prakse kroz koju stičemo uvid o zadovoljstvu učenika te tražimo od njih prijedloge za unapređenje praktične nastave u budućnosti. Ono čime su učenici na kraju protekle školske godine bili posebno zadovoljni jeste poseban odnos i susretljivost prema kupcima, rad na kasi uz prisustvo mentora u kojem se do sada nisu imali priliku okušati, ali i izlaganje noviteta, slaganje akcije, rukovanje PDT-om, knjigovođenje i upoznavanje dm marke.