Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Novo priznanje za kompaniju dm

UNDP u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Švedske, 12.6.2019. je na svečanosti koja je održana u Sarajevu nagradio bh. lidere održivog razvoja - kompanije koje rade izuzetne stvari uvođenjem i sprovođenjem mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja. Nagrade su dodijeljene u kategorijama “Ljudi” i “Resursi i okoliš”. U oblasti "Ljudi" u kategoriji velikih preduzeća titulu Lidera održivog poslovanja u Bosni i Hercegovini za 2019. ponijela je kompanija dm drogerie markt d.o.o. za unapređenje radnih uslova i zdravlja zaposlenika.

U ime kompanije dm, nagradu je preuzela Emina Musić iz odjela Razvoja ljudskih resursa, koja je ovom prilikom izjavila: "U svoje osobno ime i u ime kompanije dm, zahvaljujem se organizatorima i stručnom žiriju koji je prepoznao napore koje dm ulaže u brigu za zdravlje zaposlenika. Mi ćemo i dalje nastaviti ulagati u ovo, za nas vrlo važno, polje djelovanja a u tome nam je i ova nagrada zasigurno veliki poticaj."

Po prvi put u Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom švedske ambasade i organizacije UNDP, 12.6.2019. proglašeni su lideri održivog razvoja – kompanije koje rade izuzetne stvari uvođenjem i sprovođenjem mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje ciljeva održivog razvoja. Fokus ovogodišnje nagrade za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini je stvaranje kvalitetnih radnih mjesta i zaštite okoliša. Na konkurs je pristiglo 55 projekata sprovedenih od 44 kompanije u Bosni i Hercegovini a nagrade su dodijeljene u kategorijama „Ljudi“ i „Resursi i okoliš“.