Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

dm prodavnica od danas i u jedinom bh. gradu na moru

Dječijem vrtiću „Neum“ donacija od 3.000 KM 

Neum, 6.6.2019. – Najveći drogerijski lanac u BiH, dm drogerie markt, danas je otvorio svoju prvu prodavnicu u jedinom bh. gradu na moru. Tako će od sada i stanovnici Neuma ali i brojni domaći i strani turisti koji tokom ljetne sezone rado posjećuju našu obalu na jednom mjestu moći potražiti različite proizvode iz bogatog asortimana zdrave hrane, svakodnevne njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe. Posebnu ponudu, u susret ljetnoj sezoni i visokim temperaturama, čini široki asortiman proizvoda za zaštitu od sunca te njegu kože prije i nakon sunčanja.

Prva dm prodavnica u Neumu smještena je na adresi Ruđera Boškovića bb, a moderno opremljeni prodajni prostor površine je 362 m².  

„Izuzetno smo sretni što smo našu prodajnu mrežu proširili i na Neum te smo sada prisutni u 42 grada sa 73 prodavnice. Cilj nam je svakom novom lokacijom biti bliži našim kupcima, a otvaranjem prve dm prodavnice u jedinom bh. gradu na obali željeli smo naš asortiman učiniti lakše dostupnim lokalnom stanovništvu ali i brojnim turistima koji rado posjećuju Neum“ izjavio je Ante Milićević, regionalni menadžer dm-a u BiH.

Proširenje prodajne mreže i početak rada na novoj lokaciji kompanija dm je obilježila i društveno odgovornim angažmanom prema ovoj lokalnoj zajednici te su Dječijem vrtiću „Neum“ uručili donaciju u iznosu od 3.000 KM. Ček donacije, Ante Milićević, regionalni menadžer dm-a u BiH, uručio je Marijani Matić, ravnateljici Dječijeg vrtića „Neum“ koja je kazala kako su se donaciji jednako obradovali odgajatelji ali i djeca i njihovi roditelji.

„Sredstva ćemo utrošiti u opremanje soba u kojima mališani borave, kako bismo im ponudili još bolji sadržaj za učenje i igru, jer veliki broj njih  upravo ovdje provede najviše svog vremena. Tako će u sklopu dnevnog boravka od sada biti i dvije male kuhinje sa pratećom opremom te dječiji frizerski salon sa ogledalom i stolicom. Poseban kutak jedne prostorije ćemo preurediti u čitalački centar, koji će biti opremljen sa slikovnicama, knjigama i bilježnicama“ kazala je Marijana Matić.

Posjetitelji prve dm prodavnice u Neumu danas su imali priliku da uživaju u brojnim pogodnostima kupovine, kao što je popust od 15% na ukupni iznos, ali i da se zabave i osvoje različite poklone.

Za svaku obavljenu kupovinu dm je darivao trajni ceker, a svi oni sa računom većim od 30 KM imali su priliku da sreću okušaju u igri „kolo sreće“ i osvoje prigodne poklone. Kupci koji su danas obavili kupovinu u iznosu većem od 50 KM na poklon su dobili dm peškir. Zabave nije nedostajalo i za najmlađe, koji su uživali uz klauna i maskote iz crtanih filmova, kao i animatore za oslikavanje lica.

Ali to nije sve, jer u narednom periodu, tačnije do 8.6. sve kupce i dalje očekuje popust od 15% na ukupnu kupovinu, a učešćem u nagradnoj igri do 13.6.2019. mogu okušati sreću te osvojiti vrijedne nagrade, kao što su frižider gorenje, blender gorenje te 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 25 KM. 

Radno vrijeme dm prodavnice u Neumu je od ponedjeljka do nedjelje, od 9 do 22 sata.

Preuzmi

PDF Saopštenje za medije

PDF, 233KB

Foto 1

JPG, 914KB

Foto 2

JPG, 912KB