Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

29.04.2019

dm najpoželjniji poslodavac i u 2019.


 

Sarajevo, 26.4.2019. – Da je briga o individualnim potrebama zaposlenika te kreiranje pozitivnog i poželjnog radnog okruženja provjeren recept za uspjeh potvrđuje priznanje  „Najpoželjnijeg poslodavca” u ukupnom izboru te u sektoru maloprodaje dodijeljenog kompaniji dm drogerie markt.

U organizaciji Kolektiv d.o.o. – Posao.ba u Domu Oružanih snaga BiH, 26.4.2019. održana je svečana ceremonija, a kompanija dm je dobitnik priznanja u sektoru maloprodaje te je četvrti put zaredom, a šesti put otkada se dodjeljuje priznanje proglašena i Najpoželjnijim poslodavcem. U jakoj konkurenciji, ulaganje dm-a u lični i profesionalni razvoj svojih zaposlenika te radni uslovi su prepoznati i ove godine. Izboru je prethodilo tromjesečno online istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz svih dijelova BiH, vodeći se pozitivnim radnim okruženjem, dobrim odnosom sa zaposlenicima kao mjerilom uspjeha prilikom ocjenjivanja konkurentnosti. Osim toga, odlučujući kriteriji u rangiranju kompanija bili su i sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga, visina plate i druge beneficije te prilike za stručno usavršavanje i napredovanje.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjele priznanja Kristina Ćosić, voditeljica Logistike i Prodajne regije istakla je kako je čast raditi za kompaniju koja predstavlja pozitivan primjer u poslovnom miljeu.

„Biti izabrani kao najpoželjniji poslodavac među velikim brojem kandidovanih kompanija i ove godine, poručuje nam da smo i dalje na dobrom putu kada je kreiranje dobrih uslova rada u pitanju. Sigurni smo da i naši zaposlenici, ponajprije oni s kojima se kupci susreću u dm prodavnicama, doprinose dobrom glasu koji nas prati te poželjnosti kompanije dm kao poslodavca. Mi vjerujemo, a to ovo priznanje i potvrđuje, da je moguće ponuditi zaposlenicima radno mjesto u skladu s njihovim materijalnim i nematerijalnim potrebama. Bit će nam drago ako u tome postanemo uzor drugim kompanijama kako bi kvalitetnu i kvalifikovanu radnu snagu zadržali u Bosni i Hercegovini“ izjavila je Ćosić te se zahvalila svima koji su svojim glasovima potvrdili status dm-a i čestitala ostalim dobitnicima.

Podsjećamo, kompanija dm je u trinaest godina poslovanja na tržištu BiH, jedanaest godina birana u top 10 najpoželjnijih poslodavaca, te je šest puta izabrana za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH. Njegovanje timskog rada i saradnje u stimulativnoj radnoj sredini, brojne prilike za profesionalno usavršavanje i napredovanje, nagrađivanje rada i značaj doprinosa zaposlenika razvoju kompanije neke su od nezaobilaznih stavki dm-ove poslovne politike i etike.