Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

02.09.2019

Slobodan dan dm zaposlenicima - roditeljima prvačića

Pokloni očekuju i školarce u dm prodavnicama. 

 

U okviru djelovanja s ciljem konstantnog ulaganja u zaposlenike, njegovanja family-friendly vrijednosti te pružanja podrške zaposlenicima u svim životnim fazama, kompanija dm drogerie markt drugu godinu zaredom pruža mogućnost iskorištavanja slobodnog dana roditeljima prvačića na prvi dan škole.

„Prvi dan škole važan je događaj ne samo za prvačiće, nego i za njihove roditelje. Stoga smo odlučili roditeljima prvačića pružiti mogućnost da taj dan budu uz svoju djecu, otprate ih u školu te ih po završetku prvog dana dočekaju u školskom dvorištu i podijele s njima dojmove oko svega novoga što su taj dan doživjeli.“ – izjavila je Alida Čović Mezet, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a.

Ove godine slobodan dan povodom početka školske godine iskoristit će 42 dm zaposlenika, čiji će prvačići dobiti i simbolične poklone. „U našoj poslovnoj zajednici želimo postići atmosferu u kojoj će ciljevi i vrijednosti firme biti usaglašeni sa životnim ciljevima i vrijednostima svih naših zaposlenika. Oni su naša najveća snaga te i na ovaj način želimo pokazati da smo tu jedni za druge u svim trenucima a naročito onim izazovnim“ – dodala je Čović Mezet.

Svakako, dm je mislio i na svoje kupce. U povodu početka nove školske godine, do 8.9. sve školarce koji sa svojim roditeljima dođu u kupovinu u dm prodavnicama očekuje prigodan poklon koji će im pomoći da sačuvaju svoje uspomene na, za mnoge, najljepše životno razdoblje.