Izazovi


Internacionalni uspjeh

dm drogerie markt je jedan od najvećih lanaca drogerija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Prva prodavnica otvorena je 1973. u njemačkom gradu Karlsruhe, a prva prodavnica u Austriji otvorena je 1976. u Linzu. U nekoliko narednih godina dm se razvio i u potpunosti osvojio njemačko i austrijsko tržište, da bi se od 1992. godine, pa sve do danas proširio i na tržišta Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Italije. Ove zemlje su članice dijela koncerna s glavnom centralom u Salzburgu kojom rukovode mr. Martin Engelmann i dipl. inf. Manfred Kühner. dm u Bosni i Hercegovini osnovan je 2005. godine, a prva bosanskohercegovačka dm prodavnica otvorena je u junu 2006. u sarajevskom naselju Dobrinja. Danas je dm zastupljen širom Bosne i Hercegovine sa 70 prodavnica koje su uređene prema visokim dm standardima.

Ekonomski uspjeh

U poslovnoj godini 2017/18. dm u Bosni i Hercegovini ostvario je promet od 161,4 miliona KM, što predstavlja povećanje od 12,15% u odnosu na prošlu poslovnu godinu.

Zadovoljni zaposlenici

dm drogerie markt zapošljava u cijelom koncernu 61.721 osobu, a od toga 667 osoba radi u dm centrali, dm distribucijskom centru i u dm prodavnicama širom Bosne i Hercegovine. Prema anketi koja je provedena među zaposlenicima 2016. godine 94% ispitanika smatra dm veoma dobrim poslodavcem, a isto toliko njih je ponosno na zajedničke uspjehe. dm je deset godina u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH.

Broj 1 za kupca

Asortiman dm-a u Bosni i Hercegovini obuhvata preko 14.000 proizvoda za ljepotu i zdravlje, za bebe i domaćinstvo, hranu za kućne ljubimce, tekstilnu robu i sezonske proizvode, kako poznatih svjetskih tako i domaćih proizvođača. Ovaj raznovrsni asortiman dopunjava i 28 dm robnih marki. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana i prirodna kozmetika.