Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

11.12.2018

Glava ili srce? Mala abeceda mirisa.

Svijet mirisa je kompleksan – jedan ne nalikuje drugom. Toaletna voda, parfem ili kolonjska voda? Glava ili srce? Jeftino ili skupo? Koji miris vama najviše odgovara? Pitanja i pitanja za koja, srećom, postoje odgovori. 

Svijet mirisa je kompleksan – jedan ne nalikuje drugom. Dok je jedan orijentalni, drugi je više drvenasti. A kako to već nije dovoljno zamršeno: Isti parfem može drugačije mirisati na dvoje ljudi. Naša abeceda mirisa pomaže prilikom izbora odgovarajućeg parfema.

Nanošenje mirisa 

Mirise je najbolje nanijeti na pulsirajuća mjesta na tijelu poput vrata, dekoltea, ručnog članka i stražnje strane koljena. Kosa je također pogodna, s obzirom da se tu miris posebno dugo zadržava.

Jeftini ili skupi parfemi 

Različiti kriteriji, poput postupka proizvodnje, razvoja, koncentracija pojedinih proizvoda i dizajn bočice određuju cijenu mirisa. To ne znači da jeftiniji parfemi lošije mirišu, a skuplji bolje, jer: Ukusi su, srećom, različiti.

Mirisi za žene i muškarce 

Kako žene tako i muškarci mogu birati između tri mirisne linije. Dok orijentalna i kiparska nota odgovara oba spola, cvjetne note više odgovaraju ženama, a muškarcima takozvane Fougère note.

Pokloniti miris 

Kakva je ličnost osoba koju želim obradovati? Ovo pitanje je ključno pri kupovini parfema kao poklona. Da li osoba preferira određene marke? Da li je ona ili on više klasični ili čulni tip? Znam li da osoba preferira određene mirisne note? Sve ovo od ključne je važnosti pri kupovini.

Bazna nota 

Bazna nota mirisu pruža bogatstvo i dugotrajnost te time opisuje treću fazu mirisnog kompleksa.

Miris 

Jedan miris, različitog mirisa? Moguće je. Jer zavisno od tipa kože, prehrambenih navika i individualnom mirisu tijela, nanesene note različito reaguju.

Srčana nota 

Nakon što glavna nota (vidi glavna nota) počne iščezavati, počinje se širiti srčana nota koja je zadužena za harmoniju mirisa.

Intenzitet mirisa 

Intenzitet mirisa zavisi od koncentracije parfemskog ulja.

  • Parfem je sa svojih 15 do 30 posto udjela parfemskog ulja proizvod najintenzivnijeg mirisa i dugo miriše.
  • Toaletna voda sadrži 3 do 12 post parfemskog ulja pa je time manje intenzivna.
  • Kolonjska voda sadrži malu koncentraciju parfemskog ulja. Svojim udjelom parfemske vode između tri i pet posto, istu nazivamo još mirisna voda. Miris brzo iščezava.

Glavna nota 

Glavna nota je jedna od tri note mirisnog kompleksa parfema, koje su prilagođene jedna drugoj. To je prvo što osjetimo kod mirisa.

Čuvanje parfema 

Kada pronađete odgovarajući parfem, čuvajte ga na tamnom mjestu pri sobnoj temperaturi. Rok trajanja proizvoda nakon otvaranja otisnut je na svim pakovanjima. Najbolje bi bilo da parfem po otvaranju potrošite unutar jedne godine, s obzirom da će se miris promijeniti.

Ponuda mirisa za praznike
 

Preko 200 mirisa po UVIJEKPOVOLJNO cijenama!  

U ponudi dm prodavnica očekuje Vas preko 200 mirisa po UVIJEKPOVOLJNO cijenama. Obradujte drage osobe, ali i sebe najboljim mirisnim poklonima. U dokumentu ispod pogledajte spisak mirisa po UVIJEKPOVOLJNO cijenama. 
 

Ponuda vrijedi do 12.1.2019. 

Preuzmi

Ponuda mirisa po UVIJEKPOVOLJNO cijenama do 12.1.2019.

PDF, 6,14MB