Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Soft&Sicher

Glatke mekane i nježne za nos. 

Soft&Sicher papirne maramice za velike i male osvojit će vas kako klasičnim modelom tako i maramicama s balzamom, praktičnom kutijom za maramice, u mirisnoj varijanti ili kao reciklirane maramice. Pored toga što su veoma mekane ove maramice su i postojane.

Pojedina pakovanja klasične linije moći ćete kupiti u kutijama sa šarmantnim motivima koji se stalno mijenjaju. Ko koristi maramice Soft&Sicher čini dobro i svojoj okolini. Maramice dm robne marke imaju FSC oznaku, što znači da celuloza od koje su napravljene potječe iz šuma kojima se ekološki odgovorno upravlja.

Proizvodna preduzeća ponašaju se odgovorno i brižno prema dragocjenim sirovinama te vode računa o društveno prihvatljivim radnim uslovima i zaštiti autohtonog stanovništva. Dio dobiti od recikliranih maramica ide organizaciji WWF. Misija ove organizacije jeste zaštititi zemlju od globalnog uništenja okoliša i izgraditi budućnost u kojoj ljudi mogu živjeti u harmoniji s prirodom. Njeni ciljevi su očuvati biološku raznolikost na Zemlji, prirodno održavati obnovljive izvore, smanjiti zagađenje okoliša i obuzdati razuzdanu potrošnju.

Reciklirane papirne maramice su, također, napravljene od 100% higijenski recikliranih vlakana, te su označene oznakom za zaštitu okoliša „Plavi anđeo“.