Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

alverde

Filozofija
Među dm robnim markama nalazi se alverde prirodna kozmetika kao čista prirodna kozmetika u kojoj nema umjetnih mirisa, boja ili konzervansa. Šta još stoji iza ovog branda saznat ćete u nastavku.

Naše uvjerenje
Razmišljanje i djelovanje u duhu održivog razvoja su u proizvodnji alverde prirodne kozmetike prioritet broj 1. Stoga radimo na receptima koji koži daju prirodnu učinkovitu njegu te na razvojnim i proizvodnim procesima kako bismo očuvali resurse. Mi smo vrlo zadovoljni što je naša alverde prirodna kozmetika certificirana kao najprodavanija prirodna robna marka.

Naše porijeklo
Prirodna ljepota je sada uobičajeni izraz. To nije uvijek bilo tako. S dubokim uvjerenjem dm se 1989. godine odlučio za liniju proizvoda koja se temelji prvenstveno na biljnim supstancama. Promatramo potrebe naših kupaca koje nas potiču da nastavimo naš dinamični put. Na početku je bilo samo 14 prirodnih proizvoda, a danas postoji paleta koa se konstantno proširuje.

Naš proizvod obećava
U skladu s alverde filozofijom u proizvodnji koristimo sirovine iz organskog uzgoja. Svi proizvodi su bez mineralnih sastojaka na bazi ulja bez sintetičkih mirisa, bojila i konzervansa. Većina alverde proizvoda ima oznaku Vegan koja garantuje da proizvod ne sadrži sastojke životinjskog porijekla. Također, vrijedi opće pravilo da se alverde prirodna kozmetika ne testirana na životinjama. Kako bismo zadovoljili vlastite visoke standarde sprovodimo stroge zahtjeve „Nature“. Ovo neovisno tijelo zalaže se za visoka etička i ekološka načela: Sa „Nature“ pečatom su certificirani samo oni proizvodi koji su zadovolji stroge standarde i zahtjeve za jednostavnost i kompatibilnost. Za više informacija o certifikaciji „Nature“ pečatom posjetite međunarodnu stranicu „Nature“.

Njihova sigurnost
Od 1989. godine dm robna marka alverde prirodna kozmetika oduševljava sve svojim 100% prirodnim, a ujedno visoko kvalitetnim proizvodima za ličnu higijenu. Neki od tih proizvoda osvojili su najbolje ocjene na eko-testiranju u nezavisnom časopisu potrošača „Öko-TEST“.

Vaše mišljenje je važno!
alverde prirodna kozmetika je prema Udruzi za potrošačka istraživanja certificirana kao najprodavaniji brand prirodne kozmetike. Mi stojimo iza ovog branda te kontinuirano radimo na njegovom razvoju.