Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Langhaarmädchen

Udruženim snagama nastaju najbolje ideje. Tako je i sa Juliom Schindelmann i Ramonom „Monom“ Mayr: Marka Langhaarmädchen predstavlja viziju dvije prijateljice, koja je ostvarena u saradnji sa dm-om.  

Sve je počelo 2015. godine: Prilikom putovanja kroz Australiju, frizerke su osmislile ideju za vlastiti start-up projekt Langhaarmädchen te su se osamostalile zahvaljujući mobilnom frizerskom i make up servisu. Svojim styling-busom posjetile su festivale i sajmove ljepote. Zahvaljujući know-howu i podršci dm-a, dvojac Langhaarmädchen je konačno ostvario svoj najveći san: razvoj vlastite serije proizvoda za njegu i styling kose.
Langhaarmädchen nije samo jedna od najljepših priča osnivanja, već je i marka u koju je osim know-howa uloženo mnogo ljubavi. Strast prema njegovanju i stilizovanju kose povezala je dm i dvojac Langhaarmädchen. Svejedno da li se radi o gustoj ili rijetkoj, smeđoj ili plavoj, tvrdoglavoj ili nježnoj kosi: Zahvaljujući seriji proizvoda Langhaarmädchen za njegu i styling kose kvaliteta kao u frizerskom salonu, postoji proizvod za svaku potrebu kose.