Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Nisu važne riječi, nego djela!

Jedno od temeljnih načela našeg poslovanja je da kao zajednica uzorno djelujemo u našem okruženju. Zbog toga se neprestano bavimo temom održivog razvoja. A da to nisu samo prazne riječi dokazuje podatak da 90% proizvoda dm-ove robne marke dolazi iz Srednje Europe. Na taj način skraćujemo vrijeme transporta i smanjujemo emisiju CO2. dm je usto dio organizacije WWF (World Wide Fund For Nature), Svjetskog fonda za zaštitu divljih životinja, jedne od najvećih svjetskih organizacija za zaštitu prirode.

 

Ekološka pakiranja 

Djelovanje u smislu održivog razvoja za nas znači to da pomno biramo koje ćemo materijale upotrijebiti za pakovanje naših proizvoda te da vodimo računa o tome da li se oni mogu ponovo upotrijebiti. Iz tog razloga papir i celuloza koje koristimo kao sirovine dolaze iz certificiranih šuma. Većina naših kartonskih pakovanja nosi oznaku FSC (Forest Stewardship Council), a dio njih i PEFC (The Programme for the Endorsement of Forest Certification), certifikate koji garantuju odgovorno upravljanje drvnim resursima prema načelima održivog razvoja.

Male stvari s velikim značenjem!

Često su sitnice te koje proizvod mogu učiniti više ekološkim. Primjerice, naše tablete za mašinsko pranje posuđa nakon proizvodnje precizno se slažu u kutiju, tako da za isti sadržaj trebamo 20 grama kartona manje po svakom pakovanju. Time na godinu ukupno uštedimo više od jedanaest tona dragocjene sirovine u obliku kartona. Osim toga, kartonske kutije u koje pakujemo naše proizvode imaju visok udio reciklirane sirovine ili se sastoje od materijala s već spomenutim FSC-certifikatom s određenim udjelom reciklirane sirovine.

Certifikat održivog razvoja 

Zahvaljujući ekološkom pakovanju pelene babylove u veličinama od MIDI do JUNIOR PLUS nose njemački certifikat Ökoeffizienz-Analyse 2010 kao oznaku za ekološku učinkovitost. Taj certifikat obuhvaća sve aspekte proizvodnje nekog artikla, počevši od odabira i prerade sirovina pa sve do pakovanja i transporta, a certifikat dobivaju samo oni proizvodi koji se prema mjerljivim kriterijima stvarno pokažu više ekološkim od sličnih proizvoda iz iste kategorije.

Cekeri za kupovinu

Želimo da nas odgovorno ophođenje prema okolišu prati na svakom koraku. Zato se već neko vrijeme bavimo jednom od vrlo spornih ekoloških tema: zamjenom plastičnih kesa višekratnim cekerima za kupovinu. Već sada u vašem dm-u možete umjesto plastične kese odabrati platneni ceker za kupovinu. Zauzmite se zajedno s nama za zaštitu prirode!