Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

19.03.2020

Posebne situacije, posebno zajedništvo!

Drage kolegice i kolege,

u svim sferama našeg društva i našoj poslovnoj zajednici trenutno se nalazimo u jednoj sasvim novoj situaciji: Širenje novog i nepoznatog virusa širom svijeta prisiljava nas sve da izađemo iz svoje zone komfora, dok naše dosadašnje navike u potpunosti postaju upitne. 

U našim prodavnicama, distribucijskom centru i centralnim resorima neumorno se radi na pronalasku novih rješenja za situaciju koja se svakodnevno mijenja. Možemo biti više nego ponosni na ono što smo od početka krize sa korona virusom zajedno uspjeli. Bez zajedničkog truda, drage kolegice i kolege, ne bi bilo moguće kupce i dalje snabdijevati drogerijskim proizvodima koji su im potrebni.
 

Stoga cijela Uprava želi svim članovima naše poslovne zajednice iskazati najveći znak zahvale i poštovanje na, i dalje, ljubaznom ophođenju jednih prema drugima i prema našim kupcima!

Kao vodeće preduzeće na tržištu raspolažemo relevantnim udjelom kada su u pitanju proizvodi za svakodnevnu potrošnju, kako bismo u ovoj kriznoj situaciji ljudima omogućili koliko toliko normalan život. 

Taj zadatak proizilazi iz naše odgovornosti prema društvu, našim kupcima i prema svim članovima naše poslovne zajednice. Pritom ne smijemo zaboraviti na vlastito zdravlje i sigurnost. Istinski vas molimo da se držite svih interno objavljenih uputa, da se držite preporučenog odstojanja i da isto zahtijevate od kupaca i kolega. Molimo da koristite predviđenu Yammer grupu, kako biste sugestije i pitanja direktno uputili na članove internog kriznog štaba.

Kada se bude nazirao kraj trenutne krize, kao i ekonomskih posljedica koje ista nosi sa sobom, mi kao voditelji preduzeća pronaći ćemo mogućnosti, kako bismo zasebno nagradili posebne napore koja trenutno ulažemo – ukoliko kao preduzeće u tom trenutku budemo u mogućnosti. 

Iz ove perspektive niko od nas ne može reći koji nas izazovi čekaju u narednim danima i sedmicama. Kako bismo na iste odgovorili primjereno, uspješno i zdravo, ovisimo jedni od drugih kao nikada do sada. Samo zajedno možemo prebroditi ove izazove!


 

Srdačni pozdravi i ostanimo zdravi,
članovi Uprave dmBiH