Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

dmBio čokoladne kuglice

Na kremi od kokosovog mlijeka i burbon vanilije by Nihad Mameledžija.
 

Sastojci za 2 osobe (cca 6 kuglica): 

30 g dmBio fine, gorke, crne čokolade (70% kakaa)
30 g dmBio datula bez košpica
30 g badema
50 ml dmBio kokosovog mlijeka
5 g dmBio burbon vanilije
5 g oštrog brašna
5 g šećera
malo pistacija za dekoraciju


 

Priprema: 

Čokoladu, bademe i datule samljeti u blenderu. Od smjese napraviti kuglice. dmBio kokosovo mlijeko pomiješati sa dmBio burbon vanilijom, malo šećera i oštrim brašnom. Sve zajedno kratko prokuhati dok se ne zgusne u kremu. Kremu ohladiti, potom servirati kuglice sa malo kreme od kokosovog mlijeka i burbon vanilije. Posuti nascjeckanim pistacijama.