Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

dmBio integralna tjestenina s raguom od povrća i tofu sirom

Recept by Nihad Mameledžija. 

Sastojci za 2 osobe:
200 g dmBio tjestenine farfale
200 g ragua od povrća (dmBio Jackfruit)
100 g dmBio paradajza
100 ml vode
10 g dmBio temeljca za supu u prahu
50 g dmBio tofu sira
50 ml dmBio maslinovog ulja
10 g susama
20 g bijelog luka
10 g sjemenki lana


 

Priprema: 

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. U drugoj posudi pomiješati ragu od povrća sa dmBio paradajzom, dmBio temeljcem za supu, maslinovim uljem i sitno nasjeckanim bijelim lukom. Kratko prokuhati te pripremiti za služenje. dmBio tofu sir narezati na kockice i prepržiti u tavi sa sjemenkama lana i susama. Tjesteninu preliti sosom i poslužiti sa prepečenim tofu sirom.