Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Kuglice bez glutena

Sastojci: 

70 g dmBio lješnjaka, nasjeckanih
250 cijelih dmBio lješnjaka za masu
5 supenih kašika sirupa od riže
3 supene kašike dmBio sirupa od kokosovog cvijeta
6 dmBio datula bez košpica
5 supenih kašika dmBio kakaa, blago oduljenog
prstohvat dmBio vanilije u prahu
5 supenih kašika dmBio napitka od badema
prstohvat soli
2 supene kašike dmBio kokosovog ulja
30 cijelih dmBio lješnjaka
 

Priprema: 

Sitno nasjeckajte 70 g lješnjaka u kuhinjskoj mašini i pospite ravnomjerno na tanjir. Potom nasjeckajte 250 g lješnjaka u kuhinjskoj mašini. Dodajte sirup od riže, sirup od kokosovog cvijeta, datule, kakao, vaniliju u prahu, napitak od badema, so i kokosovo ulje te umutite u kremastu masu. Smjesu ostavite u frižider 1-2 sata (ohlađena masa će se lakše dati oblikovati). Ko ne može čekati, može odmah oblikovati kuglice. U svaku kuglicu se stavlja jedan cijeli lješnjak, oko kojeg se oblikuje tijesto. Kuglice uvaljajte u nasjeckani lješnjak, potom servirajte.

Savjet: Držati kuglice u frižideru – u istom mogu stajati minimalno jednu sedmicu.