Podijeli i odštampaj

color #000000
color #000000

Dobro jesti i to naravno organski uz dmBio

Hraniti se zdravo i osviješteno je sasvim jednostavno uz proizvode dmBio. Marka dmBio obećava visoki kvalitet po povoljnim cijenama, bez bespotrebnih aditiva. Tako je ukusan dmBio!

Prirodni ukus, bez bespotrebnih aditiva, proizvodi u duhu održivog razvoja: Sve to predstavljaju dmBio namirnice. Od napitaka i čajeva, proizvoda za pečenje i kuhanje, preko žitarica, muslija, međuobroka i užina te čokolade pa sve do hrane za bebe – paleta proizvoda se stalno širi. dmBio je usmjeren ka potrošačima koji su vegetarijanci, vegani, imaju intolerancije i ka onima koji paze da je ishrana proizvedena u duhu održivog razvoja.

Redovne kontrole sastavnih materija i procesa proizvodnje garantuju održiv kvalitet dmBio proizvoda. Svijest o održivom razvoju usmjerava tekuće razvoje proizvoda. Preduzeće njeguje dugotrajnu i poštenu saradnju sa svojim iskusnim partnerima. Na taj način dm podržava organsku poljoprivredu.

Certificirani bio kvalitet 

Na dmBio proizvodima mogu se vidjeti različiti žigovi:

  • Važno obilježje kvaliteta jeste i EU-Bio žig. On utvrđuje stroge kriterije u pogledu držanja i ishrane životinja kao i ograničenog broja aditiva prilikom proizvodnje proizvoda.
  • Još strožije smjernice nalaže eko udruženje Naturland, čiji se logo sve više vidi na dmBio proizvodima. Naturland je jedan od značajnijih eko udruženja, čije poimanje održivog razvoja obuhvata odgovornost prema ljudima, životinjama i okolini.
  • Od proljeća 2018. godine neki od dmBio proizvoda nose i Demeter znak. Demeter preduzeća rade u skladu s biodinamičkom poljoprivredom: Poljoprivrednik drži onoliko životinja koliko ih samostalno, dakle, svojim proizvodima može hraniti, a njegovo đubrivo zaduženo je za visokovrijednu plodnost tla, koje pruža najbolje namirnice.

Zadatak dm-a već je odavno pružati podršku ideji o biološkom uzgoju i prema njoj usmjeravati potrošačke potrebe svojih kupaca. 

 

Proizvodnja u skladu s prirodom i zaštitom okoliša od velike su nam važnosti. Održivo razmišljanje kao i održiva trgovina čvrsti su dijelovi dm korporativne kulture te su usidrene u filozofiju brojnih dm marki.