Pojam „bio“ potiče iz grčkoga jezika i označava „život“. Upravo tako značenje brojnim ljudima ima i danas – živjeti zdravo i savjesno zahvaljujući ekološkim proizvodima. Tom trendu već više od 25 godina ne odolijeva ni dm, naprotiv! dm je jedan od preteča u uvođenju bio proizvoda.

Sve je počelo prije 30-tak godina - u vrijeme kada sve više i više ljudi počinje pokazivati interes  za savjesnu prehranu i porijeklo namirnica. Osluškujući njihove potrebe dm u svoj asortiman uvodi prvu marku prehrambenih proizvoda, čiji se sastojci pažljivo biraju iz ekološkog uzgoja, pod nazivom Alnatura.

Sam trend nastavlja se razvijati pa tako sve omiljenije postaju namirnice iz kontrolisanog biološkog uzgoja pri kojem, prema zadanim uslovima, nisu korišteni konvencionalni pesticidi ili umjetna gnojiva, a koje nisu bile podvrgnute genetskoj manipulaciji. Kod većine se u prvome planu nalazi motivacija za time da se osjećaju bolje, da žive savjesnije i da potiču proizvodnju ekoloških proizvoda. Oni koji kupuju proizvode iz biološkog uzgoja, konzumacijom takvih proizvoda visoke kvalitete ne čine dobro samo sebi, nego i svome okolišu.

Temelj biološkoga uzgoja životinja zasniva se na prihvatljivim uslovima i načinu držanja životinja koje slobodno pasu na otvorenim ekološkim pašnjacima, borave u štalama s puno dnevnog svjetla i svježeg zraka, na suhim i mekanim površinama za ležanje. Životinje dobivaju isključivo biološku ishranu bez umjetnih dodataka koji potiču rast i masovni uzgoj. Na poljima nema hemijsko-sintetičkih tvari koje bi služile kao gnojivo, već se isključivo koristi gnojivo u obliku komposta te zeleno gnojivo.

Zadatak dm-a već je odavno pružati podršku ideji o biološkom uzgoju i prema njoj usmjeravati potrošačke potrebe svojih kupaca. Već više od 25 godina, još dok su proizvodi iz biološkoga uzgoja činili tek usko ograničen program, u mreži prodavnica dm koncerna su se na policama otvorile pozicije kako bi se ponudio asortiman bio proizvoda. No, to nije dovoljno. 2015. godine radimo još jedan korak dalje. Predstavljamo vam novu dm marku - dmBio!


 

Proizvodnja u skladu s prirodom i zaštitom okoliša od velike su nam važnosti. Održivo razmišljanje kao i održiva trgovina čvrsti su dijelovi dm korporativne kulture te su usidrene u filozofiju brojnih dm marki. Zato svoj široki asortiman dm marki nastojimo obogatiti sa što više proizvoda proizvedenih na temelju održivosti u rasponu od kozmetike, proizvoda za bebe i hrane. Sada je tu i dmBio, nova dm marka ukusnih prehrambenih namirnica proizvedenih u skladu s visokim ekološkim standardima.

Za početak odabrali smo više od 30 proizvoda od voćnih sokova i pirea; napitaka od zobi, pira i kokosa; preko začina i zaslađivača; do žitarica i mahunarki te ukusnih grickalica za niskokaloričan međuobrok.

Uvjerite se sami u njihov vrhunski kvalitet i trajno najpovoljnije cijene koje garantuje ime dm marke.

 
161 4

dm Bio beluga crna leća, 500 g

Idealna za kombinovanje uz salate, variva i namaze, ali se može koristiti i kao prilog jelima.

dm Bio eko riža - dugo zrno, 1 kg

Ukusan prilog mesu, ribi i povrću.

dmBio, šećer od šećerne trske, 1kg

Više informacija o proizvodu

dmBio speltino integralno brašno, 1kg

dmBio speltino integralno brašno, 1kg

Više informacija o proizvodu

dmBio, sok od limuna, 200 ml

Više informacija o proizvodu

dm Bio napitak od zobi Natur, 1 l

Zamjena mlijeku na biljnoj bazi, višestruko iskoristiv, na primjer u kombinaciji s grizom s mlijekom ili drugim napitcima.

dmBio, prirodno ulje od kokosa, 220 ml

Više informacija o proizvodu

dmBio, kus kus, 500 g

Više informacija o proizvodu

dmBio ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,5 l

dmBio ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,5 l

Više informacija o proizvodu

dmBio, Quinoa, žitarice, 500 g

Više informacija o proizvodu

dm Bio balsamico ocat di modena, 0,5 l

Porijeklom iz italijanske pokrajine Modena, ovaj ocat prije svega ide odlično uz povrće, salate, jela od mesa, ali i voćne deserte.

dmBio, prašak za pecivo, 4 x1 7 g

Više informacija o proizvodu

dm Bio sok od grožđa, 1 l

Nije riječ o koncentratu, nego cijeđenom soku crnog grožđa iz biološkog uzgoja.

dm Bio javorov sirup C stepen , 375 ml

Slatkog je okusa i posebno se slaže uz slatka jela kao preljev.